- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ת"א 26535-08-11
|
ת"א בית המשפט המחוזי חיפה |
26535-08-11
20.2.2012 |
|
בפני : א' קיסרי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: דורון דעדוש |
: 1. גורן מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ 2. עמוס כהן 3. מינהל מקרקעי ישראל 4. הסוכנות היהודית לארץ ישראל 5. מדינת ישראל - משרד החקלאות |
| החלטה | |
המבקשים עותרים לתיקון כתב התביעה ולהוספת רשם האגודות השיתופיות כנתבע נוסף.
המשיבים, למעט המשיבים 4 ו-6 אינם מתנגדים תוך שהם מדגישים שהדבר אינו גורע מכל טענה או זכות שלהם. המשיבים 4 ו-6 מסכימים למקצת מן התיקון המבוקש ומתנגדים ליתרתו. משיבים אלה טוענים שהוספת סעיפים 96 - 101 וכן סעיף 104.11 אינה פועל יוצא של הנימוקים המפורטים בבקשה שעניינם טענות הקשורות במסמך מסוים שהוגש בגדר הדיון בבקשה למתן סעדים זמניים.
המבקשים לא השיבו לתשובת המשיבים 4 ו-6.
שקלתי את טענות הצדדים והחלטתי להיעתר לבקשה בחלקה.
את הבקשה לצרף את רשם האגודות השיתופיות כנתבע נוסף אני רואה לדחות מן הטעם שהנטען כלפיו בגדר כתב התביעה המתוקן שהגשתו מתבקשת (סעיפים 92-95 וסעיף 104.12) משקף טענות שעניינן ביקורת שיפוטית על פעולותיו של רשם האגודות השיתופיות ועניינים אלה אינם בסמכותו של בית משפט זה וככל שיש למבקשים עילת ביקורת כזו עליהם להביאה כערעור לפי פרט 1 לתוספת השנייה לחוק בתי המשפט לעניינים מנהליים תש"ס - 2000. בהתאם לכך אני דוחה את הבקשה לצרף את רשם האגודות השיתופיות כמו גם את הבקשה לתקן את כתב התביעה על ידי הוספת סעיפים 92-95 וסעיף 104.12.
אשר ליתרת התיקון, אני רואה לדחות את טענת המשיבים 4 ו-6 וזאת על אף שבעיקרו של דבר התנגדותם של משיבים אלה לתיקון איננה משוללת יסוד. דחיית טענותיהם והתרת התיקון נובעת משיקולים מעשיים ונועדה לחסוך "סיבוב" נוסף של בקשת תיקון אשר קרוב לודאי היה מתרחש אם הייתי מקבל את טענת המשיבים 4 ו-6 שמקצת הטענות שהוספתן מתבקשת אינו מנומק ואינו מוסבר בבקשה. טעמי יעילות הדיון וקיצור הזמן מצדיקים איפה לקבל את הבקשה בכפוף לחיוב המבקשים בהוצאות ובכפוף לדחיית חלקה כאמור לעיל.
סיכומו של דבר - הבקשה מתקבלת בחלקה וכתב התביעה המתוקן (שאינו כולל סעיפים 92-95 וסעיף 104.12 כנעתר בבקשה) יוגש תוך חמישה ימים. כתבי הגנה מתוקנים יוגשו עד יום 15/3/12.
המבקשים ישלמו לכל אחד מאלה: המשיב 1, המשיבים 2 ו-3 (כאחד), משיבים 4 ו-6 (כאחד), משיבה 5 והמשיבים 7-9 (כאחד). שכר טרחת עורכי דין בסכום של 2,500 ש"ח.
ניתנה היום, כ"ז שבט תשע"ב, 20 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.
הוקלד על ידי: אורלי גבע התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
